NaturTanya Szerves Máriatövis+Kolin 60db

3 543 Ft

Raktárszint: 0

Szilimarin

A szilimarin tulajdonképpen több szerves vegyület elnevezése (szilibin A és B, izoszilibin A és B, szilidianin, szilikrisztin, szilandrin, szilimonin). Az elmúlt 30 év során laboratóriumi és klinikai kutatások bizonyították májvédő hatását, több mint 200 tanulmányban. Bebizonyították, hogy a szilimarin egész sor méreg ellen képes megvédi a májat, segít újjáépíteni a májsejteket, gyorsítani a májsejt regenerációt és a májsejt-képződést.

Csökkenteni az epeutak és az epevezeték körüli szövetek gyulladását, az epekő képződését, és növelni az epeelfolyást. Megküzdeni a májbetegségek következtében kialakult másodlagos cukorbetegséggel, a zsírlerakódásokkal a májban, és védekezni a mérgező vegyi anyagoknak való kitettség ellen. Ezen felül pedig növelni a sejten belüli antioxidáns aktivitást is, hogy külsőleg és belsőleg is fiatalon tartsa testünket.

Kolin

Ez az organikus vegyület egyik alkotórésze a májnak. Csökkenti a májzsírosodást, az epehólyag panaszokat és gondoskodik arról is, hogy a sejtek felvegyék a koleszterint és hasznosítsák. Ráadásul a kolin fokozza a szilimarin felszívódást is, így a kolinnal dúsított máriatövis kivonatok felszívódása jobb, mint bármelyik más, közönséges máriatövis készítményé.

Kolinra egyébként szükségünk van a legalapvetőbb funkciók ellátásához is, része az alapvető sejtszerkezetnek, a tápanyagszállításnak és az anyagcserének. Kutatások kimutatták, hogy az alacsony kolin szint nagyon hamar metabolikus szindrómához vezet, olyan állapothoz, amelynek része az inzulinrezisztencia, a megemelkedett triglicerid- és koleszterinszint, valamint az elhízás.  

A máriatövis és a kolin, amelyeket gyakran neveznek májkomplexumnak vagy lipotrop keveréknek, együtt hatékonyabban gátolják a májban történő zsírlerakódást. Támogatják az epe és az egész emésztőrendszer egészségét, és a kolin fokozza a szilimarin biohasznosulását is.